Google актуализира алгоритъма си

Google официално потвърди, че е направил широкообхватна актуализация на своя алгоритъм на 12 март 2019 г. Тя бе наречена Florida 2 (Флорида 2).

Въпреки, че периодично се пускат различни актуализации, без предварително предупреждение, тази определено се очертава да бъде изключително основна и важна. Някои сайтове дори вече отчетоха промени в своето представяне в платформата.

Основната цел на Флорида 2, както и на досегашните актуализации на алгоритъма, е да подобри удовлетвореността на потребителите, предлагайки им по-голяма значимост на съдържанието.

Гугъл ще интерпретира и показва заявките за търсене по нов начин, което съответно ще повлияе на класирането на страниците.

Но тъй като все пак става въпрос за Google, е твърде рано да се установи новото в модела (и дали всъщност има такова). Реално все още няма разпознаваем шаблон, който да бъде идентифициран.

За сега тенденцията сочи, че външните линкове от доверени източници остават изключително ценен фактор за класирането на уеб сайтовете, а за важността на всички останали параметри и промени, ще продължим да следим.

Остави коментар