Google реклама, Бургас

Google рекламата, Бургас премина от нишов подход, прилаган от нови и иновативни компании в съществена част от всяка стратегия за дигитален маркетинг.

В наши дни, малки и големи фирми, развиващи различен тип бизнес, се обръщат към професионална помощ за Google реклама, Бургас, за да привлекат нови клиенти чрез най-голямата търсачка в света.

Ако целевата Ви аудитория не може да открие Вашия уебсайт или онлайн магазин, това на практика означава, че потребителите няма да купуват от Вас. Ето защо много фирми се обръщат към Google реклама, Бургас.

Платформата позволява на сайтовете да се изкачат до върха на страниците с резултати от търсачките (SERPs) за избрани ключови думи. Внимателно подбраните ключови думи, свързани с предлаганите продукти и/или услуги се използват като постоянен източник на потенциални клиенти и продажби.

Google рекламата, Бургас е изключително ценен медиен канал за всеки бранд и е един от най-често прилаганите методи за увеличаване на приходите на магазините за електронна търговия. 

Достигането до потенциални клиенти на правилното място, с правилното съобщение и в точното време е ключово за развитието на всеки бизнес. Използването на рекламна платформа може да Ви помогне да постигнете желаните резултати, но също така, в случай, че кампанията е насочена към грешната аудитория или се използват неточните ключови думи, инвестицията може да се окаже чиста загуба.

Добрата новина е, че ако планирате да стартирате рекламна кампания в Google, сте попаднали на правилното място.

В следващите редове ще разгледаме подробно ползите от използването на Google реклама, Бургас, за да привлечете повече трафик и да реализирате продажби.

Как работи Google рекламата, Бургас?

Google Ads е рекламен инструмент на Google, който позволява създаването на онлайн реклами, за достигане до целеви аудитории, които се интересуват от предлаганите продукти и услуги. Платформата работи на принципа плащане на клик (PPC), т.е. заплаща се определена сума всеки път, когато потребител кликне върху рекламата.

Когато потребител въведе заявка в Google, търсачката работи на база свой алгоритъм, за да определи кои реклами да се показват съобразно тази конкретна заявка. Този алгоритъм се нарича „Търг“ и се изпълнява всеки път, когато потребител въведе въпрос или търсене по ключова дума в Google. Това се случва над 65 000 пъти в секунда.

Ако искате да стартирате кампания с плащане на кликове, препоръчително е да се консултирате с агенция по дигитален маркетинг, която да Ви помогне да стартирате и осъществите успешна рекламна стратегия. При правилно управление на Google рекламите, цената на клик може значително да спадне.

Имайте предвид, че Google рекламата, Бургас е комплексен процес, който изисква опит и отнема известно време, за да бъдат постигнати заложените цели. 

Вижте още: Как работи Google и какво трябва да знаете?

Предимства на Google рекламата, Бургас

Когато потребителите използват Google, те го правят с конкретно намерение

Най-голямата разлика между хората, до които достига Google рекламата, Бургас и хората, до които достига  друга форма на реклама, е намерението на самия потребител.

Например, когато човек гледа телевизия, той не търси определен продукт или услуга. Неговата цел обикновено е развлекателна. И когато рекламирате пред някого, който не се интересува от Вашето послание, това обезсмисля всички вложени средства и усилия.

В търсачката на Google нещата обаче не стоят по този начин. Google рекламата, Бургас се показва на потребителите, които търсят нещо конкретно и имат ясното намерение за покупка, което прави платформата изключително подходящ инструмент за реализации.

Когато Вашата реклама се показва на клиента, това му дава незабавно решение на заявеното търсене. Това е ключовата стъпка, която превръща потенциалните потребители в реални, поставяйки бизнеса Ви в най-добрата позиция.

Google рекламата, Бургас предлага максимална възвръщаемостта на инвестициите 

Съдържателната и убедителна целева страница е изключително важна, особено след като вече потребителят е кликнал върху Вашата Google реклама, Бургас, но това не е единственото нещо, което ще увеличи максимално възвръщаемостта от направената инвестиция. 

За да Ви помогне да постигнете конкретни маркетингови цели, като същевременно вложите възможно най-малко от бюджета си, могат да се приложат няколко различни подходи

Фокус върху кликовете (обема на трафика) и CPC (цена за кликване)- ако целта Ви е да стимулирате посещенията към своя уебсайт, като едновременно с това имате и контрол върху цените за клик, тогава Ви препоръчваме да използвате стратегии за офериране по CPC. При тях се задава максимална цена, която сте готови да платите за кликване, и плащате само когато потребителят отвори рекламата.

Фокус върху импресиите (брой показвания на рекламите)- Google Ads предлага няколко стратегии за офериране, които помагат на рекламите Ви да получа по-голяма видимост, както в мрежата за търсене, така и в YouTube и дисплейната мрежа. Този тип стратегии са изключително подходящи, когато основната Ви цел е да постигнете по-голяма информираност за марката.

Фокус върху конверсиите- ако целта Ви е да увеличите броя на реализациите на Вашия сайт- било то покупки или регистрации, Google Ads предлага т.нар. „Интелигентно офериране“. То включва множество стратегии за автоматично наддаване, които използват машинно обучение, за да повишат броя на реализациите в кампанията или тяхната стойност.

Google рекламата, Бургас изгражда по-голяма аудитория за Вашия бизнес или марка

Друго ключово предимство на Google рекламата, Бургас е, че може да се включи голяма потенциална аудитория.

Когато даден бизнес стартира своята дейност е огромно предизвикателства да се създаде у потребителя нужната информираност. Изграждането на бранда преди Google рекламата, Бургас преди беше дълъг и бавен процес, който отнемаше време, пари и постоянство.

В съвременния пазар това е много по-лесно и достъпно чрез правилното използване на дигиталните маркетингови канали, като рекламите в Google, включително дисплейната реклама и рекламата във Facebook.

Това е наистина добра новина за собствениците на фирми, защото по този начин се създават условия за ефективност на усилията. Независимо дали сте международна марка или притежавате малък местен бизнес, имате достъп до същата целева аудитория.

Това осигурява на по-малките фирми възможността да разполагат с редица благоприятни възможности за създаването на работещи рекламни кампании.

Google рекламата, Бургас работи по-бързо от SEO

Най-голямото предимство на Google Ads е, че работи по-бързо от SEO. Както SEO, така и Google Ads са маркетингови стратегии, които генерират повече трафик и потенциални клиенти. Добре оптимизираната кампания може да работи много бързо, достигайки до така желаното първо място при търсене.

Ето някои причини, поради които Google рекламата, Бургас е по-бърза и по-ефективна:

 • Можете да се съсредоточите върху няколко ключови думи наведнъж.
 • Можете да стартирате, да поставите на пауза, или да спрете дадена кампания, когато искате.
 • Рекламите, които се показват в горната част на страницата, получават незабавна видимост.
 • Разбира се, всичко това не означава, че трябва да пренебрегвате източниците на органичен трафик, тъй като те имат по-дългосрочни ползи. Но при Google рекламата, Бургас има по-голям шанс за увеличаване на трафика и то веднага. Платформата дава информация какво точно се случва с рекламите. 

От друга страна, оптимизацията за търсачки, макар и много ефективна, представлява дългосрочен процес. За да се класирате, за която и да е ключова дума, е необходимо много постоянство, подходящо съдържание и наличието на надеждни линкове. Всичко това изгражда авторитет на страницата и й помага в класирането.

Казано по друг начин, Google рекламата дава незабавна видимост на определена цена, докато SEO ще Ви осигури дългосрочен успех, който се определя в зависимост от усилията, които влагате за качеството и последователността на Вашето съдържание.

Няма смисъл обаче да се сравняват предимствата на едната стратегия спрямо другата. Истината е, че трябва да се прилагат и двете едновременно, но трябва и да бъдете реалистично настроени относно срока за успех и усилията, които са необходими за постигането на желаните резултати. Управлението на кампаниите е сложен процес и трябва да бъда професионално менажиран.

Google рекламата, Бургас повишава информираността за марката

Google Ads, освен че увеличава трафика, кликванията и реализациите, също така е ефективен метод не само да покажете, а и да разкажете на потребителите за Вашата марка. За да потвърди това, Google си партнира с Ipsos (консултантска фирма многонационално проучване на пазара) и заедно провеждат проучване, което показва, че рекламите в търсачките повишават осведомеността сред потребителите с 6.6%.

Когато става дума за SEO, Вашият ранг също така зависи от броя на търсенията на бранда и неговите вариации. Това е друга причина, поради която трябва да се стремите да увеличите информираността за марката както чрез органично търсене, така и чрез Google реклама, Бургас, включително дисплейни и видео реклами.

Google рекламата, Бургас води посетителите обратно към Вашия уебсайт

Едно от ключовите предимства на Google Ads е възможността отново да се свържете с посетителите на Вашия уебсайт.

Когато потребителите влязат в сайта, те посещават определени страници, но не винаги предприемат решение за покупка. Какво бихте могли да направите, за да им напомните за Вас и да ги подтикнете към последващо действие? Въведете ремаркетинг в дисплейната мрежа и RLSA (списъци за ремаркетинг за реклами в мрежата за търсене) кампании.

 • Ремаркетинг в дисплейната мрежа

Това помага на рекламодателите да се насочват към посетителите на различни уебсайтове, които поддържат рекламата под формата на банери. При търсене, но липса на действие, може да се създаде списък за ремаркетинг, които да Ви гарантират, че дисплейната Google реклама се насочва към правилната аудитория.

 • Ремаркетинг в мрежата за търсене

Вече уточнихме, че RLSA са списъци за ремаркетинг за реклами в мрежата за търсене. Както показва името, чрез тях се провеждат кампании за ремаркетинг в мрежата за търсене, подобно на ремаркетинг на дисплейната реклама. Освен това, рекламодателят задължително включва в кампанията ключови думи, които се извеждат след направен анализ. По този начин, рекламите от Google могат да съпоставят заявката за търсене на потребителя със списъка от ключови думи. Това помага на търсачката да показва подходящи реклами, съобразени с конкретната заявка.

Тъй като тези потребители вече са посетили Вашия уебсайт, това значително увеличава шанса те да се превърнат от потенциални в реални клиенти, след като видят и взаимодействат с Google рекламата, Бургас.

Google рекламата, Бургас прецизно измерва ефективността

Много е трудно да се измерят резултатите от традиционните рекламни канали като вестници, радио, телевизия, билбордове, брошури и др. Освен това, те са в пъти по-скъпи от Google рекламата, Бургас. Друго обстоятелство е, че при тях не може с абсолютна точност да се определи потока от потенциални и реални клиенти. В резултат на това, би било много трудно да се изчисли възвръщаемостта на инвестицията от тези канали.

От друга страна, Google рекламата, Бургас дава прецизна информация относно всички аспекти на кампанията. От нея може да се научи:

 • Кой е кликнал върху рекламата.
 • Колко потенциални клиенти са генерирани.
 • Колко трафик идва от Google Ads към уебсайта.
 • Коя ключова дума генерира най-много трафик и потенциални клиенти.
 • Колко струва всеки отделен клик, както и цялата кампания.

Всичко това помага на специалистите по дигитален маркетинг да разберат какво работи и какво не. Използвайки тази информация се настройват кампаниите и се постигат оптимални резултати.

Google рекламата, Бургас и анализ на кампанията

Както отбелязахме, анализите са изключително важна част от успеха на всяка кампания. Google Ads е страхотна платформа, но за да получите допълнителни и ценни данни относно развитието на рекламата, задължително трябва тя да бъде свързана с Google Analytics. Това дава информация за:

 • Колко време даден посетител е прекарал на конкретна страница.
 • Колко страници е посетил.
 • Коефициент на отпадане на целева страница
 • Подробности за новите посетители, както и за тези, които се връщат отново на сайта.

Когато цялата тази информация е налична, рекламодателят може да измери пълната ефективност на рекламите от Google. По този начин може да се поставят на пауза неуспешните ключови думи / кампании / реклами и да се тестват други вариации, за да се подобрят резултатите. Тези данни помагат и при писането на съдържание, като статии например, за да се използват ключови думи, които са най-релевантни спрямо съответния бизнес. Използвайки тези ключови думи, можете да класирате по-добре и при органично търсене.

Google рекламата, Бургас дава възможност да задминете конкуренцията

Когато даден потребител търси нещо свързано или сходно с Вашия продукт или услуга, но Вие не пускате Google реклами, Бургас, а Вашите конкуренти го правят, това със сигурност не е добре за Вашия бизнес. 

Трябва да следите своите преки конкуренти, за да знаете как те популяризират своя бранд, какви видове реклами пускат и т.н. и Google Ads е ценен помощник в тази насока. Възползвайте се от възможностите, които имате и се отличите от другите.

Ако искате да разширите обхвата за рекламите си, достигайки и до потребителите в социалните мрежи, вижте: 23 ползи от фейсбук рекламата, Бургас и защо всяка фирма се нуждае от нея

Кой бизнес трябва да се възползва Google реклама, Бургас?

Google Ads е наистина ключов инструмент за достигане до аудиторията и реализацията на продажби, но все пак не бива да започвате да го използвате, само защото Ваш приятел например е имал успех чрез този подход. Първо трябва да разберете дали този тип реклама е подходящ конкретно за Вашия бизнес и ако е така, какъв тип реклами биха работили най-добре за Вас.

Google рекламата, Бургас ще бъде правилният метод за реклама за Вашия бранд, ако той включва някои от следните критерии:

 • Вашите потребители са онлайн.
 • Направи се проучване, което потвърди, че ключовите думи, свързани с Вашия бизнес имат търсене.
 • В своя уебсайт публикувате статии и съдържание, свързани с Вашия бранш, продукт или услуга.
 • Вашите конкуренти инвестират в Google реклама, Бургас.

Финални думи – защо да използвате Google реклама, Бургас?

Всъщност въпросът не е „Защо да използвате Google реклама, Бургас?“, а е “Защо не я използвате?”.

Google рекламата, Бургас предлага на фирмите с различни бюджетни възможности, рекламни цели и целеви аудитории много повече опции за достигане до реални клиенти. В морето от предложения в търсачката, това е правилният подход да се откроите от всички, излизайки на предни позиции.

Google рекламата, Бургас ще Ви помогне да прескочите органичните резултати от търсенето, печелейки кликове и осъществявайки продажби с помощта на професионално управлявана Google Ads кампания. 

Ако считате, че имате нужда от допълнителни приходи и повече реализации, ние от WebTitan сме на Ваше разположение.

Свържете се с нас и се възползвайте от безплатна консултация относно възможностите пред Вашия бизнес и предимствата, които Google реклама, Бургас може да Ви осигури. Работим с клиенти в цялата страна.

За контакт: 0878 902 054

Остави коментар