23-ПОЛЗИ-ОТ-ФЕЙСБУК-РЕКЛАМАТА,-БУРГАС-И-ЗАЩО-ВСЯКА-ФИРМА-СЕ-НУЖДАЕ-ОТ-НЕЯ

Към настоящия момент, потребителите на Facebook в България са над 3,9 милиона, като 24.5% от тях са на възраст между 25 и 34 години. 48.7% от всички потребители са мъже, а 51.3% са жени.

Всичко това разкрива огромни възможности пред бизнеса. Въпреки че фейсбук страниците са отличен начин за предлагане на продукти и услуги, промените в алгоритмите в платформата обаче оказват сериозно влияние върху органичното достигане на публикациите до аудиторията, като по този начин значително намалява процентът на хората, които реално ще видят Вашите постове.

В тази връзка е изключително важно да обърнете внимание на фейсбук рекламата, Бургас, което ще Ви помогне да изградите ефективна стратегия за привличане на нови клиенти и задържането им в дългосрочен план. 

Подготвили сме Ви списък с 23 от най-важните предимства на фейсбук рекламата, Бургас.

Фейсбук реклама, Бургас – Вашите потенциални и настоящи клиенти прекарват голяма част от времето си във Facebook

Да започнем с фактите. Над 80% от всички интернет потребители използват Facebook. Средно човек прекарва повече от два часа и половина всеки ден в социалните медиа. Бизнесът не може да игнорира Facebook. Вашите клиенти – настоящи и потенциални със сигурност са там и то всеки ден. След като знаете къде да ги откриете, време е да приложите подходяща фейсбук реклама, Бургас, за да достигнете директно до тях. 

Фейсбук реклама, Бургас – прецизно таргетиране

Основно предимство на фейсбук рекламата, Бургас е способността й да достигне до Вашата целева аудитория. Facebook предлага най-прецизната форма за микротаргегиране и рекламиране. Можете да селектирате хората по възраст, пол, интереси, професия, поведение и местоположение. Ако наистина познавате своите клиенти, можете да използвате фейсбук реклама, Бургас, за да ги ангажирате.

Възможностите за насочване са наистина повече от всяка друга платформа и могат да бъдат комбинирани, за да сте сигурни, че елиминирате потребители, които не са на Вашия целеви пазар. Това е важно, защото качеството на аудиторията е по-важно от размера и имате нужда от потенциални клиент, които най-вероятно ще купят Вашия продукт, а не просто случайни посетители.

Фейсбук рекламата, Бургас е значително по-ефективна от органичния обхват на публикациите

Както вече споменахме, ако имате бизнес страница, най-вероятно сте забелязали, че само най-малката част от Вашите последователи виждат какво публикувате. 

През последните няколко години Facebook намалява видимостта на страниците в емисиите на новини, което е неприятна актуализация на алгоритмите за всички собствениците на бизнес. Дори Марк Зукърбърг потвърди, че се дават приоритет на публикации от приятели и семейство.

Като обобщение можем да кажем, че дните на органичния маркетинг във Facebook приключиха. За да постигнете успех, ще трябва да използвате фейсбук реклама, Бургас. Дори и да изграждате общност от последователи, трябва да знаете, че много малка от част реално виждат Вашите публикации и послания. Рекламата във Facebook е задължителна, ако Вашият бизнес планира да се адаптира към настоящата ситуация, разширявайки своя обхват и аудитория.

Ако искате да се възползвате от предимствата на Facebook за своите маркетинг цели, трябва да се насочите към фейсбук реклами, Бургас. Това е единственият начин  Вашите настоящи и потенциални потребители да научат за Вас и да се интересуват от Вашите предложения. 

Фейсбук рекламата, Бургас Ви позволява да откривате нови клиенти

Можете лесно да намерите нови клиенти с фейсбук реклама, Бургас. След като се селектира правилната аудитория, може да се използва функцията “lookalike“, която позволява да се подберат още потребители, които отговарят на зададените критерии.

Пикселите и опциите за по-задълбочено насочване са тези, които могат да Ви гарантират достигане до Вашия целевия пазар.

Фейсбук рекламата, Бургас позволява да се добави персонализиран бутон за призив към действие

Много фейсбук реклами, Бургас имат бутон CTA (Call-to-Action), който ще отведе аудиторията Ви до желаното съдържание, като целева страница във Вашия уебсайт например. Това е ефективна стратегия, при която буквално насочвате потребителите и има висока степен на ефективност. 

Това е важна стъпка, когато продуктът или услугата е свързана с нуждата от повече информация преди потребителят да вземе решение за покупка. 

Използвайки фейсбук реклами, Бургас, потребителите могат както лесно да отидат на Вашия уебсайт, но също така могат да бъдат насочени да резервират услуга, да кандидатстват по дадена позиция, да се свържат с Вас, да научат повече, да се регистрират, оставяйки имейла си, да изтеглят допълнителна информация и много други.

Фейсбук реклама, Бургас – най-евтината форма на реклама

Друго основно предимство на фейсбук рекламата, Бургас е, че тя е една от най-евтините форми на реклама. Можете буквално да похарчите $5 и да достигнете до 1000 души. Няма смисъл да отделяте големи бюджети за радио и телевизионни реклами, билбордове и други традиционни медии, за да достигнете до същата аудитория.

С правилното насочване можете да получите кликвания и реализации на много по-ниска цена.

Това е възможно, тъй като CTR на Facebook (честотата на кликване) постоянно нараства поради подобрените им инструменти за рекламиране. Ето защо те трябва да се използват рекламите правилно. Поради постоянните подобрения във възможностите за насочване и креативността, може да се извършва ефективно насочване аудитории, до които искате да достигнате, и това да се направи на по-ниска цена.

Сравнително ниските разходи за пускане на фейсбук реклама, Бургас в комбинация с внимателно подбраното съдържание, визуално представяне и прецизно насочване само към хората, които влизат в обсега на целевата аудитория, може да достигнете до много потребители и в крайна сметка да имате многократна възвръщаемост.

Важно е да се отбележи, че в началото на работата винаги има период на тестване. Рекламите във Facebook понякога са ефективни още при първото си пускане, но в общия случай трябва да се пуснат няколко варианта, от които да се проследи кой е най-работещ. Това е съвсем нормално и включва нанасяне на промени, спиране на реклами, пускане на нови. Тази фаза представлява интензивен и ключов процес, поради което е препоръчително да се ръководи от специалист в областта.

Фейсбук рекламата, Бургас е бърза

Фейсбук рекламата, Бургас е наистина изключително бърз метод за достигане до целевата аудитория и може в най-кратък срок да доведе до резултати. Можете да започнете да достигате до хиляди хора още днес. Така че, ако търсите бърз начин за осъществяване на трафик и реализации, фейсбук рекламата, Бургас е най-доброто решение.

Фейсбук рекламата, Бургас увеличава информираността за марката

Фейсбук рекламата, Бургас ще изгради у потребителите значителна информираност относно Вашите продукти и услуги. Това е чудесен начин да покажете хората да какво точно можете да им предложите. Колкото по-запознати са те с Вашия бранд, толкова по-голяма е вероятността да вземат решение за покупка.

Колкото повече пъти потребителите взаимодействат с Вашите публикации, толкова по-голяма е вероятността за последваща интеракция. Фейсбук рекламата, Бургас ще Ви помогне да увеличите допирните си точки с аудиторията си и това съответно ще доведе до повече реализации в бъдеще.

Фейсбук рекламата, Бургас увеличава трафика на уебсайта

Фейсбук рекламата, Бургас ще увеличи трафика към Вашия уебсайт. Можете да стартирате кампания за кликове, водещи до уебсайта, за да насочите аудиторията си и да ги изпратите точно там, където искате. Въпреки че можете да увеличите трафика на уебсайта си и чрез други източници, прецизността и ефективността на фейсбук рекламата, Бургас го прави много по-изгоден и ефективен метод.

Фейсбук рекламата, Бургас увеличава продажбите и приходите

Фейсбук рекламата, Бургас не е абстрактно понятие. Това е работещ инструмент, който води до реални продажби и увеличаване на приходите, което е изключително рентабилно, особено съобразно вложените средства за фейсбук реклама, Бургас.

Разбира се, фейсбук рекламата, Бургас не е вълшебна пръчица и за да бъде тя наистина ефективна са нужни познания и опит. Лесно бихте могли да похарчите хиляди левове и да не видите абсолютна никаква възвръщаемост на Вашата инвестиция. Поради това, силно препоръчваме да инвестирате в професионална услуга за фейсбук реклама, Бургас, което освен, че е много по-изгоден вариант, ще Ви гарантира и постигането на желаните резултати.

Фейсбук рекламата, Бургас е измерима

Всички постигнати резултати от фейсбук рекламата, Бургас са измерими. Числата от анализите дават прецизна информация от които може да се види точно колко импресии, кликвания и реализации получавате. За да проследят коректно всички данни, трябва да се инсталира пиксел на уебсайта Ви, чрез който да се проследява активността. С този и други полезни инструменти може да Ви съдейства избрания специалист по фейсбук реклама, Бургас.

Фейсбук рекламата, Бургас може да доведе до офлайн продажби

Фейсбук рекламата, Бургас може да стимулира продажбите офлайн. Много от нашите клиенти, за които пускаме кампании в платформата, отчитат засилен трафик в своите физически обекти, след като работят с нас. Някои от Вашите онлайн потребители, които ще видят фейсбук рекламата, Бургас, ще посетят първо уебсайта Ви и след като се запознаят с бранда Ви, има голяма вероятност да посетят Вашия обект с цел покупка. 

Фейсбук рекламата, Бургас позволява да ремаркетирате хора, които вече са взаимодействали с Вас

Случвало ли Ви се е да посетите даден уебсайт и скоро след това да започнете да виждате техните реклами във фейсбук? Това е рекламна тактика, наречена ремаркетинг, която Ви позволява да рекламирате пред потребителите, които са били скорошни посетители на уебсайта Ви. Ако някой посети Вашия уебсайт, без да направи покупка или да се свърже с Вас, можете да го ангажирате отново с фейсбук реклама, Бургас. Това е огромен плюс, която може драстично да засили Вашите реализации.

Ремаркетингът е ефективен начин за достигане до Вашата целева аудитория, защото потребителите, посетили уебсайта Ви в миналото, ще виждат Вашата фейсбук реклама, която е насочена именно към тях. Това се отнася в пълна сила и за хората, които вече са били Ваши преки клиенти.

Фейсбук рекламата, Бургас изгражда ангажираност

Фейсбук рекламата, Бургас изгражда ангажираност с Вашата целева аудитория. Това се състои в харесвания, коментари и взаимодействия с Вашите реклами. Ангажирането е изключително важно, защото то означава по-силна връзка с потребителите, което съответно води до повече конверсии. Инвестирането в управление на социалните медии може значително да увеличи ангажираността и полезното взаимодействие с Вашата аудитория.

Фейсбук рекламата, Бургас може бързо да се разпространи сред потребителите

Социалният аспект на фейсбук рекламата, Бургас го прави по-добър от всеки друг вид реклама, който съществува. Рекламите във Facebook могат да станат viral. 

Ако те достигат до правилната аудитория е много вероятно да бъдат споделени с приятел. Възможността за разпространение “от уста на уста” е от голяма полза за бизнеса и води до много реализации.

Фейсбук рекламата, Бургас може да Ви помогне да изградите списък с имейли на клиентите

Фейсбук рекламата, Бургас може значително да подпомогне усилията Ви за имейл маркетинг. Можете да събирате контакти чрез реклами във Facebook, както и да насочите трафика към външна форма на Вашия уебсайт, за да създадете своя имейл списък.

Фейсбук рекламата, Бургас може да увеличи трафика към блога Ви

Блогът не се движи на никъде без трафик. Можете да използвате фейсбук реклама , Бургас, за да покажете своето съдържание на потребителите и да генерирате незабавен трафик. Чрез рекламиране на Вашия блог, можете да спечелите повече доверие и да изградите по-дълбока връзка на ангажираност с Вашата аудитория.

Фейсбук рекламата, Бургас може да подобри Вашето SEO

Търсачките разчитат на социални сигнали за класиране на уебсайтовете, което се определя от активността спрямо съдържанието на Вашата страница във фейсбук. Тази дейност включва споделяния, харесвания и коментари на Вашите публикации. В това отношение, фейсбук рекламата, Бургас може да Ви помогне да увеличите тези сигнали към търсачката, което косвено ще повлияе и на Вашето SEO класиране.

Фейсбук рекламата може да Ви помогне да се реализирате на нови пазари

Фейсбук рекламата, Бургас може да Ви помогне да достигнете до нови пазари. Ако предлагате нов продукт или услуга например, можете да използвате Facebook реклама, за да разширите обхвата си и да взаимодействате с много по-широк кръг от потребители. Това също така е добър начин да тествате как се приемат Вашите нови предложения, прилагайки своето собствено темпо на работа.

Фейсбук рекламата, Бургас е в реално време

Фейсбук рекламата, Бургас върви в реално време и ако не сте доволни от резултатите, могат да бъдат направени корекции в кампанията веднага, което не е възможно при другите форми на реклама.

Ако инвестирате в радио,телевизионни реклами, или в печатни медии, няма да можете да промените съдържанието си на момента, а вложените средства могат да означават чиста загуба. 

Рекламата във Facebook от друга страна може да Ви спести излишни пари, като корекциите се правят своевременно и се проследяват реализациите.

Вашите конкуренти използват фейсбук реклама, Бургас

Можете да бъдете сигурни, че Вашите конкуренти използват фейсбук реклама, Бургас, за да разширят обхвата на своя бизнес. Като не използвате Facebook реклама, за да достигнете до Вашата аудитория, Вие изключително много ги улеснявате и им осигурявате ключово предимство. Ако не използвате онлайн реклама за разрастване на своя бизнес е възможно да изпаднете в много тежка ситуация, тъй като истината е, че Вашите клиенти прекарват по-голямата част от времето си в социални медии и трябва да бъдете сигурни, че Вашето представяне там е ключово за успеха Ви.

Фейсбук рекламата, Бургас е мобилна

Над 84% от потребителите във Facebook използват мобилно устройство за достъп в платформата. Всъщност фейсбук е едно от най-големите мобилни приложения, които съществуват днес. Ако следвате тенденциите във фейсбук рекламата, Бургас няма да останете разочаровани. Можете да рекламирате пред аудиторията си на устройствата, които тя използват всеки ден и да я превърнете в реален купувач.

Фейсбук рекламата, Бургас е благоприятна за бюджета

Рекламата във Facebook се управлява чрез задаването на собствен бюджет, който може да бъде на дневна, седмична или месечна база. Той може да бъде увеличаван или намаляван по всяко време.

Изключително важно е обаче не само какъв бюджет ще бъде определен за фейсбук рекламата, Бургас, а и начина по който той се разпределя и контролира. Рекламната кампания трябва да се ръководи от експерт по дигитален маркетинг, за да не губите пари и време, а да реализирате повече интеракции и продажби.

Финални думи

Фейсбук рекламата, Бургас е най-рентабилната рекламна инвестиция, която всеки бизнес може да направи. Ползите от нея са безкрайни. Можете да удвоите, утроите или утроите ръста на бизнеса си. Това е много по-евтин вариант в сравнение с почти всеки алтернативен канал за реклама. Опциите за насочване са по-прецизни и можете да отправяте предложенията си към внимателно таргетирана аудитория, както и към клиенти, посетители Вашия онлайн магазин. Можете да увеличите допирните си точки с потребителите, да повишите тяхната информираност и да увеличите реализациите си в бъдеще.

Ако считате, че искате да се възползвате от фейсбук рекламата, Бургас, тогава се обърнете към Агенция за дигитален маркетинг и програмиране Webtitan още днес.

Все още имате въпроси, преди да вземете решение за фейсбук реклама, Бургас? Не се колебайте да ни се обадите или да ни пишете. Оставаме на разположение и за лична среща, на която ще обсъдим всичко, което Ви интересува.

За контакт: Стиляна Петкова – 0878108676

Вижте още: Топ 30 на важните и ценни Facebook статистики

Остави коментар