Google Search Console добави нови отчети

Google добави два нови отчета в Google Search Console, които ще предоставят на собствениците на сайтове повече данни за резултатите от търсенето на каченото от тях видео. Те ще помогнат да се уточни каква е ефективността от представянето на видеоклиповете при търсенето в Гугъл и ще помогнат да се коригират проблемите, свързани с тях при показването в търсачката. 

Отчетите са създадени, за да съдействат, както на собствениците на сайтове, така и на SEO специалистите да научат повече за ефективността на публикуваното видео съдържание в резултатите от търсенето, както и да се идентифицират начините за подобряване на маркирането на видеата.

Има три основни начина, по които потребителите попадат на видеоклипове в Google:

От основната страница с резултати от търсенето.

От раздела „Видеоклипове“ в резултатите от търсенето.

Предложено съдържание в емисията на Google Discover.

Google Search Console вече отчита ефективността на видео съдържанието във всяка от тези области. 

Отчет за подобряване на видеото

Сайтовете, които използват структурирани данни, за да маркират своите видеоклипове, сега ще виждат нов отчет – “Videos”.

Подобно на други отчети на Google Search Console, отчетът за видеоклипове показва грешки и предупреждения за маркиране, внедрени на уебсайта. Той също така показва страници, които имат маркировка за видео без грешки.

В допълнение към идентифицирането на грешки, отчетът за видеоклипове може да се използва за валидиране на редакция, когато грешката се отстрани, като даде сигнал на Google повторно да обходи засегнатата страница.

Отчет за резултатите от разпознаване и показване на видеото

Google Search Console разширява поддръжката си за видеоклипове, като показва ефективността на видеата в основния раздел с резултати от търсенето (type = web) и в Discover (използвайки новия вид „Videos“).

Преди това, конзолата  отчиташе само ефективността на видео съдържанието в раздел „Видеоклипове“. Съдържанието вече може да се появи в резултатите, заради наличието на видео, ако страницата използва структурирани данни от VideoObject или ако Google използва допълнителни сигнали, за да открие, че има видео на страницата.

Двата нови отчета са вече приложими в Google Search Console.

 

Остави коментар