Модул за разплащания с Борика

Виртуалният POS терминал е задължителен елемент от всеки онлайн магазин, чийто собственик желае да предостави избор и удобство на своите клиенти. 

Чрез системата на Борика, инсталирането на подобна функция вече е лесно, достъпно и изключително гъвкаво. Как работи модула, какви функции има и как помага на бизнесите да се радват на повече продажби онлайн? Отговаряме в следващите редове. 

Предварителни изисквания за инсталиране на модула

Преди да преминете към инсталирането и настройването на виртуалния POS терминал е важно да подсигурите спазването на някои важни условия за правилна и гладка функция. 

 • Преди закупуване на модула е нужно да сключите договор с дадена банка, която да ви изпрати пакет с документи, въпросници и анкети, нужни за създаването на ПОС терминала. Той трябва да бъде активиран предварително.
 • Ако вашият онлайн магазин разполага с ПОС терминал на старата система на Борика, процедурата е същата. Процесите не се съкращават. 

Ако тези технически и организационни изисквания са покрити, можете лесно да пристъпите към закупуване и интегриране на модула от онлайн магазина на Web Titan. Той е съвместим с всички магазини, създадени на платформата WooCommerce.

Инсталиране и настройки на виртуалния ПОС терминал

За да инсталирате системата за дигитално банково разплащане, ще ви бъдат изпратени файловете, които можете да приложите директно чрез WordPress – разбира се, след като вече сте заплатили поръчката.

Всички настройки, които трябва да се направят, можете да откриете в Woocommerce → Settings/ Настройки→ Payments/Плащания. За да работи модулът правилно, в него трябва да бъдат настроени:

 • Валута, с която модулът да работи;
 • Описание на метода за плащане, което клиентите виждат;
 • Език, на който желаете модулът да работи;
 • Режим – тестов или реален;
 • Заглавие – името на метода за плащане, което клиентите виждат;
 • Номер на терминал – дава се от банката;
 • Сертификат от Борика – дава се от банката;
 • Сертификат за отговор – дава се от банката;
 • Merchant ID – дава се от банката;
 • Частен ключ – през формата на Web Titan генерирате ключ за тестов или реален режим;
 • Парола за ключа (по избор).

Ако не разбирате напълно последователността или техническите детайли на процеса, не се тревожете – нашият екип ще бъде до вас през цялото време, за да ви помага с изпълнението на стъпките.

За кого е подходящ плъгинът за онлайн плащания?

Както споменахме по-горе, модулът е подходящ за всеки търговец, който развива онлайн бизнес със собствен уебсайт, избраден на WooCommerce.

Виртуалният POS терминал е ключов фактор в привличането и задържането на клиенти, защото предоставя вариант за разплащане, който е удобен на изключително много посетители. Това увеличава вероятността потенциален клиент да заяви поръчка. 

Разработеният от нас модул няма ограничения в транзакциите и е подходящ както за малки и средни бизнеси, така и за по-големи онлайн магазини. 

Заключение

Процесът на инсталиране на виртуален POS терминал не е особено голямо предизвикателство дори и за начинаещите. Достатъчно е да можете да разчитате на надежден партньор, който да ви преведе през него. Екипът на Web Titan се грижи нашите клиенти да получават точно това, което искат – и то по възможно най-лекия, удобен и достъпен за тях начин.

Не се колебайте да се свържете с нас, за да получите цялата необходима допълнителна информация, подкрепа и насока за закупуването, инсталирането и поддържането на модула за онлайн разплащания на Борика. Защото най-прекия път към интелигентния растеж минава през лесното пазаруване в онлайн магазина ви!

 

Остави коментар