WooCommerce представя HPOS през 2023

WooCommerce представя HPOS през 2023: Поръчките стават до 5 пъти по-бързи!

През втората половина на 2023 г., WooCommerce планира да представи актуализация, която ще ускори работата на вашия онлайн магазин. Основното нововъведение, наречено Високопроизводително съхранение на поръчки или преведено на английски High-Performance Order Storage (HPOS), ще позволи на клиентите ви да се насладят на по-бърз и по-ефективен процес на поръчка, а на вас – на по-бързо обработване на поръчките.

Но какво точно представлява High-Performance Order Storage (HPOS)?

HPOS е голямо подобрение в базата данни, над което WooCommerce работи от януари 2022 г. Тази нова система ще осигури значителни подобрения за вашия онлайн магазин, включително до 5 пъти по-бързо създаване на поръчки и до 1,5 пъти по-бързо приключване на поръчката. От операционна гледна точка, намирането на поръчка ще бъде до 40 пъти по-бързо.

Преди тази промяна, поръчките в онлайн магазините базирани на WooCommerce бяха съхранявани със същата технология за бази данни, която съхранява WordPress публикациите. HPOS обаче ще премести информацията за поръчките в нова система за съхранение на данни, която е създадена с акцент върху търговията и ще се мащабира по-добре с растежа на вашия магазин.

От август 2023 г. всички нови магазини на WooCommerce ще стартират с опцията HPOS включена по подразбиране. Съществуващите магазини ще имат опцията да включват и изключват HPOS до момента, в който той стане задължителен за всички.

Екипите на WooCommerce активно работят с разработчиците на трети страни, за да гарантират съвместимостта на разширенията. Всеки, който има магазин с WooCommerce версия 7.1 или по-нова, може да тества HPOS в момента. Въпреки това, някои разширения все още не са съвместими, но е отбелязано, че HPOS няма да “счупи” магазина ви.

Ако сте създали нов магазин след общото пускане на HPOS, той ще бъде вашата стандартна структура на базата данни. Този опит ще стане стандартен за всички магазини в бъдеще, но WooCommerce си дава време, за да направи прехода възможно най-гладък.

Ето и основните ключови моменти, които е полезно да знаете:

Остави коментар